Aberdeen Angus

2 deler Johnnie Walker whisky
1 del Drambuie
1 spiseskje honning
2 spiseskjeer lime juice

Rør Johnnie Walker whisky, honning og lime juice sammen i et krus. Varm Drambuie over en åpen flamme. Tenn fyr på Drambuien og hell den brennende likøren over i kruset. Rør godt rundt og drikk opp straks.


Admiral

1 del Bells whisky
2 deler tørr vermouth
saften av en halv sitron
1 tvist med sitronskall

Shake godt med is. Server «on the rocks» i et old fashionedglass og dekorer med sitronskallet.


Affinity – 1

2cl tørr vermouth
2cl søt vermouth
4,5cl scotch

2 dasher med Angostura bitters, helles over is, røres og siles, i et longdrinkglass, pynt med sitron eller appelsinskall og et cocktailbær.


Affinity – 1

2cl tørr vermouth
2cl søt vermouth
4,5cl scotch

2 dasher med Angostura bitters, helles over is, røres og siles, i et longdrinkglass, pynt med sitron eller appelsinskall og et cocktailbær.


After Eight

1/3 whisky
1/3 Mint Chocolate Liqueur
1/3 kremfløte

Shake og server i et cocktailglass. Garner med revet sjokolade.


American

1 cl bourbon whiskey
12 cl hvit musserende vin
3 stenk sukkerlake
1 stenk Angostura Bitter

Hell whiskey i et champagneglass med is og fyll opp med vin. Stenk sukkerlake og Angostura Bitter i drinken og rør om.


Black Jack

1/3 Whisky
1/3 Kahlua
1/3 Cointreau
En dash sitronsaft

Shake – cocktailglass.


Blackthorn, Irish

1 1/2 del irsk whisky
1 1/2 del tørr vermouth
3 dasher Pernod
3 dasher Angostura bitter

Shake med isbiter og server «on the rocks» i et old fashionedglass.


Blended Comfort

1 del Southern Comfort
2 deler Bells whisky
1/2 del tørr vermouth
1 del appelsin juice
2 dasher sitron saft eller sour mix
4 deler knust is
1/4 fersken og en skive
1 appelsin skive

Fjern skinnet fra ferskenen. Miks ingrediensene uten is i en blender på lav hastighet i 10 til 15 sekunder. Sil over i et collinsglass med knust is. Pynt opp med appelsin- og ferskenskive.


Bobby Burns

3 cl Bourbon whiskey
3 cl blå Curaçao
3 dasher D.O.M. Bénédictine

Rør drinken med is. Sil den opp i et cocktailglass, press et sitronskall over og slipp skallet i drinken.


Boston Flipp

3 cl kanadisk whisky
3 cl Madeira
1 ss sukker
1 eggeplomme

Rist med is. Sil opp i et pjolterglass. Riv gjerne litt muskatnøtt på toppen.


Bourbon Cocktail

2 deler Bells whisky
1 del sitron saft eller sour mix
1/3 del Curaçao
1/2 del Bénédictine
1 dash Angostura bitter
1 tvist sitron

Shake med knust is og server «on the rocks» i et old fashionedglass. Pynt med sitron.


Brainstorm

4 cl kanadisk whisky
2 cl tørr vermut
2 cl D.O.M. Bénédictine

Rør godt med mye is. Sil drinken opp i cocktailglass. Legg gjerne i en bit appelsinskall.


Bråten Spesial

3 cl Campari
1 cl whisky
1 cl vodka
1 cl Cointreau

Build i et longdrinkglass med is og topp med grapesoda. Garner med en sitronskive.


California

2 cl kanadisk whisky
2 cl Drambuie
2 cl tørr vermut
2 cl D.O.M. Bénédictine

Rør godt med mye is. Sil drinken opp i cocktailglass. Legg gjerne i en bit appelsinskall.


Champagne Manhattan

3 cl kanadisk whisky
1 1/2 cl søt vermut
1 stenk Angostura Bitter

Rør whisky, vermut og bitter med is. Sil drinken opp i et champagneglass og fyll opp med champagne.


Champion

3/10 Vermouth Cinzano Dry
3/10 White Label skotsk whisky
2/10 Bénédictine
2/10 hvit Curaçao Bols

Shake og sil i et cocktailglass.


Cherrie

2/5 Sève Fournier
2/5 Seagrams
1/5 Martini Bianco
2 dasher Campari

Stir – cocktailglass.


Commodore

4 cl kanadisk whisky
2 cl presset lime
1 stenk orange bitter

Rist drinken kraftig. Sil over i godt avkjølt cocktailglass


Cowboy

4 cl kanadisk whisky
2 cl kremfløte

Rist med is og sil. Server i godt avkjølte cocktailglass.


Daily Mail

2 cl kanadisk whisky
2 cl Amer Picon
2 cl konsentrert appelsinsaft
3 stenk Angostura Bitter

Rist drinken godt. Sil over i godt avkjølt cocktailglass.


Dandy

3 cl skotsk whisky
3 cl Dubonnet
3 stenk Cointreau
1 stenk Angostura Bitter
1 stenk appelsinjuice
1 stenk sitronjuice

Rør med is. Sil over i godt avkjølt cocktailglass.


Danny’s Spesial

4 cl bourbon whisky
1 cl Grand Mariner
3 cl Cointreau
6 cl sitronjuice

Rist med is. Sil over i et stort glass med mye is heng en sitronskive på kanten.


Delta

1 1/2 del whiskey
1/2 del Southern Comfort
1/2 del frisk lime juice

Ristes med is i mikser. Fyll i glass med isbiter. Pynt med appelsin
eller limeskive.


Doctor Espresso

1 espresso
3cl hver av kaffe og vaniljelikøren fra Sheridan’s Original Double Irish Liqueur
1,5cl Jameson Irish Whiskey

Røres godt, og toppes med ett dryss av finmalt espresso kaffe.


Dusty Nail
Innsendt av Geir Åkerland

1 del Whiskey
1 del Drambuie
1 del Akevitt

Serveres KALD


Egg Sour

6 cl Bourbon whisky
1 ss sukkerlake
2 cl sitronsaft
1 eggehvite

Rist med is og sil. Server i cocktailglass.


Embassy Royal

4 cl bourbon whisky
2 cl Drambuie
2 cl søt vermut
2 stenk appelsinjuice

Rist drinken kraftig med is. Sil over i godt avkjølt cocktailglass.


Evans

8/10 Rye whiskey
1/10 Apricot Brandy
1/10 Curaçao

Stir – cocktailglass.


Everybody’s Irish

1 1/2 del irsk whiskey
1 del grønn Chartreuse
2 dasher grønn Crème de Menthe
1 grønn oliven

Rør med is, sil over i et cocktailglass og ha i oliven.


Fancy Free

1 1/2 del Bells whisky
2 dasher Maraschino
1 dash appelsin bitter
1 dash Angostura bitter
sitron saft eller sour mix
melis

Fukte kanten av glasset i sitron saft og dypp i melis. Shake drinken med isbiter og sil over i glasset.


Flying Scotsman

1 1/2 del Johnnie Walker whisky
1 1/2 del søt vermouth
1 dash sukker sirup
1 dash Angostura bitter

Rør godt med is og sil over i et cocktailglass.


Gaslight

4 cl Scotch whisky
2 cl søt vermut
1 dash Curaçao Napoleon Orange
3 dasher Drambuie

Rør whisky, vermut og Curaçao med is og hell alt, også isen, direkte i glasset. Gi drinken noen dasher Drambuie til slutt.


Ginger Highball

2 deler Bells whisky
1 stor fersk ingefær rot
soda

Hell Johnnie Walker whisky over i et highballglass. Bruk en hvitløkpresse og press saften ut av ingefæren over whiskyen. Tilsett 2 isbiter og rør varsomt. Fyll på med soda.


Gloom Lifter

2 deler irsk whiskey
1/2 del (eller mer) sitron saft eller sour mix
1/4 del sukker sirup
en halv eggehvite

Shake med is og sil over i et cocktailglass.


Gloria

2/8 Bitter Campari
2/8 Royal Stock
2/8 Whisky Old Crown
1/8 White special Carpano Vermouth
1/8 Amaretto di Saronno

Stir – cocktailglass. Garner med en sitronpeel og et rødt kirsebær.


Godfather

4 cl skotsk whisky
2 cl Amaretto di Saronno

Hell spriten over isbiter i et old fashionedglass og rør om.


Golden Peaks

2 deler gin
whisky
is

Ha is i et longdrinkglass, hell i gin, toppes med whisky. Pyntes med en ananasskive.


The Highball

6 cl Johnnie Walker whisky
soda

The Highball har ingen spesifikk serveringsform. Serveres vanligvis i et drikkeglass med to store isbiter, tilsett Johnnie Walker whisky og fyll opp med soda. Rør lett.


Highland

3 cl Scotch whisky
3 cl søt vermut

Rør drinken med is. Sil og server i cocktailglass.


Horse’s Neck
Dette var opprinnelig en alkoholfri drink under forbudstiden i USA. Nå er det vanligst å blande den med Bourbon whisky, men du kan også med fordel bruke
Cognac.

6 cl Bourbon whisky
2-3 dråper Angostura bitter (etter ønske)
Ingefærøl
Sitronskallspiral

Plasser det spiralformede sitronskallet i et collinsglass slik at skallet krøller seg ut over kanten av glasset. Ha i noen dråper Angostura. Tilsett 4 store isbiter, whisky og fyll opp med ingefærøl.


Hunter

4 cl kanadisk whisky
2 cl Peter Heering

Rør med is. Sil og server i cocktailglass.


Ink Street

1/3 Rye whiskey
1/3 sitronsaft
1/3 appelsinjuice

Shake og sil over i et cocktailglass.


Izcaragua

2/8 Whisky Buchanan
2/8 Vermouth Cinzano Dry
2/8 Amaretto di Saronno
2/8 Crème de Banana Bols

Rist og sil over i cocktailglass. Garner med en sitronpeel.


Katinka

2 cl Scotch whisky
2 cl vodka
2 cl Grand Mariner

Rist med is. Sil og server i cocktailglass med appelsinskive.


Kentucky Colonel

1 1/2 del Bells whisky
2 deler Bénédictine

Rør med is og server «on the rocks» i et old fashionedglass.


Ladies’ Cocktail

1 1/2 til 2 deler Bells whisky
1/2 del (eller mer) Pernod
1/2 del (eller mindre) anisette
2 dasher (eller mer) Angostura Bitters
1 ananasskive

Rør med isbiter og sil over i et cocktailglass. Dekorer med ananasskiven.


Lena

5/10 Old Grand Dad Bourbon
2/10 Vermouth Martini Red
1/10 Vermouth Gancia Dry
1/10 Campari Bitter
1/10 Galliano

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med et cocktailbær


Linstead

4 cl scotch whisky
4 cl ananasjuice
3 stenk Pernod

Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.


Los Angeles

4 cl scotch whisky
2 cl sitronjuice
1 egg
3 stenk søt vermut

Rist godt. Sil over i en drinkpokal.


Lumbago
Innsendt av Sigurd Amundsen

14 whiskey
34 sjokolade melk

Den er ikke særlig god men kan sikkert falle i smak hos noen. Dette kommer fra en bartender i Syden som påsto han solgte mye av den!


Manhattan

4 cl kanadisk whisky eller Bourbon whisky
2 cl søt vermouth
2 stenk Angostura Bitters

Rør godt med isbiter og sil over i et cocktailglass. Dekorer med et maraschino bær eller en tvist med sitron.


Maple Leaf

4 cl bourbon whisky
2 cl sitronjuice
1 cl lønnesirup

Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.


Merry K

4 cl bourbon whisky
2 cl Curaçao Orange

Rør drinken med is. Sil og server i avkjølt cocktailglass. Vri sitronskall over drinken og ha det i glasset.


Milwaukee

4 cl Bourbon whiskey
2 cl apricot brandy

Rist med is. Sil og server i cocktailglass med kirsebær.


Monte Carlo

4 cl kanadisk whisky
2 cl D.O.M. Bénédictine
2 stenk Angostura

Rist med is og sil. Server i cocktailglass med kirsebær.


Old Fashioned
Old Fashioned er en av de mest klassiske drinkene over hele verden.

1 sukkerbit
3 dasher bitters
Soda
4 cl Bourbon whiskey eller kanadisk whisky

Legg en sukkerbit i et old fashionedglass. Drypp Angostura på sukkerbiten slik at den blir brun. Hell på litt soda og knus sukkerbiten. Ha i isen og hell på whisky. Garner med en sitron- og appelsinskive, og hvis du vil et maraschinobær. Server med skje slik at man kan løse opp sukkeret etter smak.


Old Pal

2 cl kanadisk whisky
2 cl tørr vermut
2 cl Campari

Rør med is og sil. Server i cocktailglass.


Opening

1 del Bells whisky
2 deler søt vermouth
2 deler grenadin

Shake med is og server over godt med is i et old fashionedglass. Enkelte foretrekker at drinken røres.


Orbit

2/5 Rye whiskey
1/5 Chartreuse, gul
1/5 Dubonnet
1/5 hvit vermut

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med et kirsebær.


Oriental

2/5 Rye whiskey
1/5 søt vermut
1/5 Curaçao, hvit
1/5 limejuice

Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.


Polar Bear

4 cl Bourbon whiskey
1 cl Peter Heering
1 cl hvit Crème de Menthe

Rør med is og sil. Server i cocktailglass med kirsebær.


Quebec

1 1/2 del Johnnie Walker whisky
2 deler Noilly Prat tørr vermouth
1 deler Amer Picon
1 deler maraschino

Rør med is i et mikseglass og server i et cocktailgass eller old fashionedglass.


Rattlesnake

5 cl Scotch whisky
1 cl sitronsaft
3 stenk Pernod
1 eggehvite

Rist med is og sil over i whiskyglass.


Red Shadow

3 cl scotch whisky
1 cl apricot brandy
1 cl Peter Heering
3 stenk sitronsaft

Rist med is og sil opp i cocktailglass.


Rob Roy

4 cl scotch whisky
2 cl søt vermut
1 stenk Angostura

Rør med is. Sil drinken i godt avkjølt cocktailglass. Garner med kirsebær på cocktailpinne.


Royal Scotch

4 cl scotch whisky
3 cl Drambuie
1 cl sitronsaft
1 dash myntelikør
1 stenk Angostura

Rist med is. Sil drinken i godt avkjølt cocktailglass.


Rusty Nail

4 cl scotch whisky
2 cl Drambuie

Server drinken «on the rocks», gjerne i et whiskyglass. Appelsinskive og cocktailbær er en fin dekorasjon til denne klassiske drinken.


Rye Flip

6 cl kanadisk whisky
1 cl sukkerlake
1 egg

Rist med is. Sil over i whiskyglass. Dryss reven muskatnøtt over drinken.


Sas Polar

2 cl Bourbon whiskey
2 cl Peter Heering
1 cl appelsinjuice

Rist med is og sil. Server i godt avkjølt cocktailglass.


Sazerac

7/10 Rye Whiskey
2/10 sukkerlake
1/10 Pastis
To dasher Angostura Bitter

Rør med is og sil over i old fashionedglass. Garner med en sitrontwist.


Seven&seven
Innsendt av Mikael Osen

4cl Seagrams seven year old whiskey
resten 7up


Shamrock

4/10 irsk whiskey
4/10 tørr vermut
1/10 grønn Chartreuse
1/10 Crème de Menthe

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.


Silent Third

1/3 skotsk whisky
1/3 Cointreau
1/3 sitronsaft

Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.


Sours, Whiskey

4/10 sitronsaft
4/10 bourbon eller kanadisk whisky
2/10 sukkersirup En dash eggehvite

Rist og sil over i en liten goblet. Garner med kirsebær.


Stone Fence

3/10 whisky
7/10 tørr sider
To dråper Angostura Bitter

Build i et longdrinkglass. Topp med sider. Rør inn. Garner med en sitronskive.


Tennessee

3 deler Bells whisky
2 deler maraschino
2 dasher sitron saft eller sour mix

Shake med isbiter og server «on the rocks» i et old fashionedglass.


The Highball

1 1/2 del Johnnie Walker whisky
soda

The Highball har ingen spesifikk serveringsform. Serveres vanligvis i et drikkeglass med to store isbiter, tilsett Johnnie Walker whisky og fyll opp med soda. Rør lett.


Up-To-Date

2/5 Rye Whiskey
2/5 tørr vermut
1/5 Grand Marnier
En dash Angostura Bitter

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med en sitrontwist.


VIP

1/3 Rye Whiskey
1/3 Cointreau
1/3 Cinzano Bitter

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med en appelsintwist.


Wembley

1/3 skotsk whisky
1/3 tørr vermut
1/3 ananasjuice

Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.


Whiskey Sour

6 cl kanadisk whisky
1 cl sukkerlake
3 cl sitronsaft

Rist godt med is og sil over i et Sour glass.