Drikk whisky og hold deg frisk!

Single malt whisky skiller seg fra den billigere blend-whiskyen ved at den har et høyere innhold av maltsukker og andre sporstoffer fra produksjonen.Vi har sett mye i nyhetene om helsefordelene ved antioksidanter i rødvin. Men forskningen har vist at det finnes enda større helsegevinster hos mennesker som drikker single malt whisky. Hvorfor det? Fordi single malt whisky inneholder større mengder phenolsyrer enn vi finner i rødvin, uttaler whisky-konsulenten Jim Swan ifølge nettstedet Mozon.no.

Phenolsyre regnes som en svært kraftig antioksidant. Antioksidanter beskytter kroppen vår mot å bli ødelagt innenfra av farlige stoffer rundt oss, som usunn mat og forurensning.

Et høyt inntakt av antioksidanter kan gi deg til et lenger liv og redusere risikoen for sykdommer.

«Hvis en kropp bare kunne finne frem til den eksakte og riktige mengde som burde drikkes hver dag, og klarte å holde seg til det, så mener jeg at han ville leve for alltid, uten å dø, og at leger og kirkegårder ville gå av moten». James Hogg, dikter (1770 – 1835)