Whiskyfagmessen
Jærmuseet,
Nærbø
lørdag 20 oktober 2018 kl 13-18

Whiskyklubben arrangerte i 2006 vår første Whisky fagmesse på Jærmuseet, Nærbø i Rogaland. Gode tilbakemeldinger og godt besøk har gjort dette til en tradisjon med oppfølging hvert annet år.

Det selges IKKE billetter på fagmessen. Billetter kan kun kjøpes på forhånd via PÅMELDING her på WEB.

For kr 500 får du:

  • Fagmesse lørdag fra kl 13:00 til kl 18:00 i flotte lokaler i fin natur.
  • Prøvesmakeglass fra vår Ærverdige Forening til odel og eie.
  • Bonger for smaksopplevelser av de edle dråper og noe fingermat attåt.
  • Treffe Whisky leverandører, deres fagfolk og mange Whisky venner.
  • Shuttlebuss til/fra Nærbø stasjon tilpasset togtider – eller en fin spasertur i Jærsk natur.
  • Sang av Flekkefjord Sangforening
  • Mulighet til å kjøpe billetter til 4 MasterClasses
  • Mulighet til å kjøpe mat og annen drikke –  vi serverer Haggis.

Masterclasses a Kr 300

Mesterklasse er et minikurs/seminar/smaking der en whisky-ekspert foreleser og der det er rik anledning til fordypning og ny kunnskap og opplevelser. En mesterklasse inneholder normalt 5 smaksprøver 1,5-2,0 cl whisky og varer i ca 60 minutter.

Det er 50 billetter til hver masterclass og -«første mann til mølla».
MC1 kl 14:00 Ivar Aarseth «Hvor kommer luktene og smakene i whiskyen fra?”

 

Ivar Aarseth, en av Norges fremste eksperter på whisky vil holde en smaking som heter:
«Hvor kommer luktene og smakene i whiskyen fra?»

Det sies mye rart om lukt og smak i whisky, men hvorfor smaker whisky egentlig whisky? Foredraget skal prøve å avmystifisere dette og det blir en systematisk gjennomgang av hvor i fremstillingsprosessen mange av de luktene vi kjenner i whiskyen kommer fra. Deretter blir det fokus på fire områder; fat påvirkning, fruktige aromaer, svovel og røyk.

 

 

 

 

MC2 kl 14:00 Roar Larsen Myken «Arktisk Single Malt Whisky»

 

Roar Larsen, Daglig leder, Myken Destilleri AS

En ny “kategori” med whisky er i ferd med å vokse frem: Arktisk Single Malt Whisky. Whisky produsert og lagret nord for Polarsirkelen er det så langt kun to norske destillerier som kan påberope seg: Myken Destilleri på Helgeland, og AuroraSpirit i Lyngen i Troms. Myken har nettopp lansert sin første ordentlige whisky, og det kommer flere slag i slag, mens Aurora er hakk i hæl med 3-årig whisky i 2019. På denne smakingen får vi stifte bekjentskap med både ferdig modnet whisky (røkt og urøkt), og “whisky-to-be” fra forskjellige typer fat. Her har du sjansen til å være med helt fra starten på en spennende utvikling i whiskyverdenen! 

 

MC3 kl 16:00 Connal Mackenzie "historien til Adelphi og destilleriet Ardnamurchan."

 

Connal Mackenzie fra Adelphi

Connal vil guide dere gjennom historien til Adelphi og destilleriet Ardnamurchan. Dere vil og prøve noen unike single cask tappninger i løpet av foredraget.

 

 

 

MC4 kl 16:00 Marian Miron Glenfiddich "en spennende reise til et av de mest ikoniske whisky destilleriene i verden"

 

Marian Miron, den norske Brand Ambassadoren fra Glenfiddich.

Foredraget vil ta dere med på en spennende reise til et av de mest ikoniske whisky destilleriene i verden, Glenfiddich. Dere skal få prøve et spennende utvalg fra dette destilleriet. Ryktene sier og at dere vil få prøve en helt spesiell nyhet.

 

 

 

TINE Meieriet Jæren