Whiskyklubben arrangerte i 2006 vår første Whisky fagmesse på Jærmuseet, Nærbø i Rogaland. Gode tilbakemeldinger og godt besøk har gjort dette til en tradisjon med oppfølging hvert annet år.

Vi har startet planlegging for den 6. fagmessen på Jærmuseet, Nærbø 22 oktober 2016. Mye vil gå etter sammen opplegg som i 2014, men siden vår klubb er 20 år i 2016 blir det «noe ekstra» og tilstrekkelig både med mat og drikke.

Det selges IKKE billetter på messa. Billetter kan kun kjøpes på forhånd via PÅMELDING her på WEB.

PÅMELDING ER NÅ AVSLUTTET


For kr 500 får du:

 • Fagmesse lørdag fra kl 13:00 til kl 18:00 i flotte lokaler i fin natur.
 • Prøvesmakeglass fra vår Ærverdige Forening til odel og eie.
 • Bonger for smaksopplevelser av de edle dråper og noe fingermat attåt.
 • Treffe Whisky leverandører, deres fagfolk og mange Whisky venner.
 • Shuttlebuss til/fra Nærbø stasjon tilpasset togtider – eller en fin spasertur i Jærsk natur.
 • Sang av Flekkefjord Sangforening 
 • Mulighet til å kjøpe billetter til 4 MasterClasses
 • Mulighet til å kjøpe mat og annen drikke –  vi serverer Haggis.

Masterclasses a Kr 300

Mesterklasse er et minikurs/seminar/smaking der en whisky-ekspert foreleser og der det er rik anledning til fordypning og ny kunnskap og opplevelser. En mesterklasse inneholder normalt 5 smaksprøver 1,5-2,0 cl whisky og varer i ca 60 minutter.

Det er 50 billetter til hver masterclass og -«første mann til mølla».
DENNE ER FULLTEGNET: MC1 kl 14:00 hovedplan: Douglas Laing’s «Douglas Laing`s utsøkte, malt og grain med stor rekkevidde»
Det er en stor ære for oss å ha Fred Laing, fra Douglas Laing, her på Nærbø. Douglas Laing er en Independent bottler. Et firma som kjøper fat fra kjente whiskymerker, de lagrer og tapper whiskyen selv. Firmaet startet i 1948 og drives i dag av Fred Laing og datteren hans Cara. Fred er sønnen til Douglas Laing. De har vunnet mange priser for fantastiske whiskytapninger. Det blir svært spennende å se hva de tar med til Jærens whiskyhovedstad.
DENNE ER FULLTEGNET: MC2 kl 14:00 kjeller: Sebastian Rønnebring – «Whisky juveler fra Highland Park»
Highland Park er favoritten hos mange og det med god grunn. På Orkenøyene produseres whiskyen i et barskt klima. Orkenøyene føler en sterk dragning til Norden og det har resultert i mange nordiske navn på den kjente whiskyen. Highland Parks whiskyambassadør i Norge, Sebastian Rønnebring, tar oss med på en spennende reise der vi får prøve spesialtappninger fra Highland Park. Han vil koble de opp mot kjernetapninger fra Highland Park.

 

 

 

Sebastian arbeider for tiden også som Barsjef på Dr.Jekylls Whisky Bar i Oslo. Han tar med seg en flaske «Dr.Jekylls Expression» av Highland Park. Dette er en original tapping nøye valgt av de ansatte og tappet i 2007 – vil du gå glipp av dette?

DENNE ER FULLTEGNET: MC3 kl 16:00 hovedplan: Anya Pajor - «Eksepsjonelle whiskynyheter fra hele verden med spesielle fatpreg»
Her får dere prøve mye spennende fra Daracha, importøren i Norge som satser på spesielle tapninger fra hele verden. De kommer og til å trekke frem whisky som er lagret på spesielle fat.

 

Hovedvekten er fra Irland, Frankrike, India og selvsagt Skottland. Daracha har vært en av publikumsfavorittene på tidligere messer. De har alltid med seg et stort utvalg av spennende whisky. Her kjenner jærbuen sin besøkelsestid.

DENNE ER FULLTEGNET: MC4 kl 16:00 kjeller: Ivar Aarseth - «Whisky og røykpreg, for peat's sake!»
Smakingen inneholder en litt «vitenskapelig» oppklaring av begreper og de prosesser som gjør at whisky får smak av røyk og/eller torv.

 

 • Hvorfor har noen whiskyer røykpreg og noen ikke?
 • Hvor kommer smaken/lukten av røyk fra?
 • Hvorfor er det så stor forskjell på røykpreget?
 • Hvorfor smaker en røykpreget whisky fra Speyside forskjellig fra en Islay whisky?
 • Hvilke whiskyer er mest røykpreget?

Ivar Aarseth er en av de fremste whiskyekspertene i Norge. Han er lidenskapelig opptatt av whisky. På messa vil han og selge whiskyboka si.